Meteen naar de inhoud

Word deel van de beweging

Wil jij actief bijdragen aan de ontwikkeling van natuurinclusieve streekboerderijen? Wil je deel worden van een groeiend netwerk van ondernemers, onderzoekers, investeerders, beleidsmakers, consumenten en vrijwilligers die onze visie delen? Sluit je dan aan bij het Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken! En we hebben je ook wat te bieden.

“Het is heel fijn dat er fondsen zijn die de volledige transitie naar natuurinclusief boeren ondersteunen. Dit zorgt er ook weer voor dat wij van In goede aarde plekken hebben om te kunnen testen en op boerderijschaal het bodemvoedselweb kunnen verbeteren.”

Jonathan Loogman, Stichting In goede aarde

Streekboer

Ben jij iemand die een boerderij zou willen runnen waar circulariteit en biodiversiteit centraal staan? Heb je al een boerderij en wil je omschakelen? Of heb je wel ideeën, maar geen grond? Dan zou het Fonds interessant voor je kunnen zijn.
We zoeken gedreven en vernieuwende ondernemers, met een duidelijke investeringsbehoefte en ambitie. Als deze aansluiten bij het aanbod van het Fonds en er is een goede klik, maken we samen een bedrijfsplan. Op basis daarvan kiezen we een passende samenwerkingsvorm.

Voordelen

Benodigd

Eigenaar of investeerder

Ook eigenaren en investeerders die grond ter beschikking willen stellen of willen verwerven voor biodiversiteit, duurzame voedselproductie en CO2-vastlegging kunnen bij het Fonds terecht. Wij ontwikkelen hiervoor een passend bedrijfsconcept en bemiddelen bij het zoeken van een goede ondernemer. Doordat we actief participeren in de onderneming zorgen we ervoor dat de gestelde doelen gerealiseerd worden in een duurzame exploitatie.

Voordelen

Benodigd

Onderzoeker

Onze boerderijen bieden onderzoekers de mogelijkheid om veldonderzoek te doen en praktijkexperimenten uit te voeren. Ook bieden we stageplekken aan.
Het Fonds werkt mee aan onderzoek naar duurzame landbouw en heeft ook eigen onderzoeksvragen, bijvoorbeeld over de rol van schimmelcultures in de bodem en over de bedrijfseconomische optimalisatie van meerjarige teelten.

Voordelen

Benodigd

Vrijwilliger

Op onze boerderijen kunnen vrijwilligers en stagiaires onder deskundige begeleiding ervaring opdoen met natuurinclusieve voedselproductie.
BoerInNatuur is aangemeld bij Wwoof Netherlands, een internationale organisatie die vrijwilligers en biologische boeren bij elkaar brengt. Geïnteresseerden kunnen zich rechtstreeks melden bij de boerderij. Ook mensen die in de buurt wonen en klant willen worden, kunnen contact zoeken met de betreffende boerderij.

Neem contact op voor nadere kennismaking

Voor algemene vragen vult u het contactformulier in. Voor specifieke of inhoudelijke vragen kunt u ook direct de betreffende contactpersonen contacteren. Wij streven ernaar uw bericht zo spoedig mogelijk te beantwoorden.