Meteen naar de inhoud

Natuur inclusief

Het Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen BV is in 2016 opgericht door landbouweconoom Coen van Beuningen. Zij verwerft landbouwgronden en investeert in de ontwikkeling van natuurinclusieve streekboerderijen. Het Fonds wil hiermee ecologische, sociale en economische meerwaarde creëren.
De directie van het Fonds bestaat uit landbouweconoom Coen van Beuningen, rentmeester (in opleiding) Frank van Beuningen, landschapsarchitect Pieter Veen en regeneratief ondernemer Iwein Fuld. De directie wordt inhoudelijk ondersteund door Bart van Beuzekom (modelontwikkeling) en het secretariaat wordt gevoerd door Jeske Erlings.
Fonds Natuurinclusieve Streekboerderijen beschikt over een uitgebreid ondersteunend kennisnetwerk. Voor teeltadvies, monitoring en bedrijfsbegeleiding werken we samen met Agroforestrysupplies, Louis Bolk Instituut en de Wageningen Universiteit. Daarnaast heeft het Fonds vaste adviseurs op het gebied van productontwikkeling, marketing, juridische zaken en communicatie. Zo kunnen we altijd maatwerk leveren voor de specifieke situatie van elke streekboerderij.
Hoofdzakelijk investeert het Fonds met eigen vermogen in de vorm van aandelen. Het aandelenregister wordt bijgehouden door notariskantoor Van Buttingha Wichers in Den Haag, tevens juridisch adviseur. De statuten van het Fonds, zijn daar vastgesteld.
Via de dochteronderneming Maashorst BV participeert het Fonds als vennoot in de streekboerderij VoF BoerInNatuur.

“Lokaal voedsel is een van de meest veelbelovende oplossingen voor de drie grootste crises van deze tijd. Het fonds ziet dat haarscherp, en zet daar vol op in. In mijn ogen zijn dergelijke investeringen het meest logisch en het meest renderend. We investeren zo immers direct in de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”

Iwein Fuld, regeneratief ondernemer Voedselboskabouters